5 idei originale pentru amenajarea balconului

Vremea frumoasă de afară ne îndeamnă să petrecem cât mai mult timp în afara casei. Știm că cei care locuiesc în apartamente nu se pot bucura de o gradină cu multă vegetație sau cel puțin de o terasă pe acoperișul locuinței, așa că cea mai simplă soluție este transformarea balconul într-o oază de relaxare urbană. Astfel, balconul poate deveni rapid locul tău preferat pe timpul verii, dacă alegi să îi dedici timp și inspirație.

Există numeroase moduri în care îți poți amenaja balconul, în funcție de rolul pe care vrei că acesta să îl îndeplinească. Noi ți-am pregătit mai jos câteva idei originale pentru amenajarea balconului tău.

 

 

1. Balconul de tip bar


Acest tip de balcon este ușor de amenajat și nu necesită o investiție mare. Ai nevoie de o placă rabatabilă pe care să o poți monta pe post de bar și câteva scaune înalte. În colțuri poți pune câteva rafturi pe care să ții niște sticle de băutură, plante sau decorațiuni care să dea un aer unic balconului tău.

 

2. Balconul de tip terasă 


Acest model este ideal pentru cei care vor să păstreze o parte din utilitatea balconului, dar vor să îl poată transforma cu ușurință într-un spațiu de petrecut timpul liber.

 

3. Balconul de tip cafenea


Cu o măsuță și câteva perne, balconul tău va împrumuta ceva din aerul unei cafenele cochete, în care îți poți invita prietenii la o cafea, un ceai și un fursec. Iar dacă balconul tău are și o priveliște de excepție, vă veți simți ca pe acoperișul unei terase.

 

4. Balconul de tip salon


Un salon este perfect pentru cei care își doresc un spațiu liniștit și intim, în care să mediteze, să își pună în ordine agenda zilnică sau să își petreacă într-un mod relaxant timpul liber. Pentru a amenaja un salon ai nevoie de o măsuță și de un fotoliu din catifea, pentru un aspect luxos, sau unul din răchită și un covor cu modele tradiționale, pentru un aer rustic.

 

5. Balconul de tip verandă


Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să locuiești la casă și să ai propria ta verandă, este bine de știut că îți poți transforma balconul astfel încât să semene cu prispa unei case. Această idee este perfectă mai ales pentru cei care au balconul deschis, dar nu este o regulă strictă. Vei avea nevoie de un balansoar sau de un șezlong confortabil, astfel încât să îți poți petrece ore în șir în acest spațiu, citind o carte și bucurându-te de razele soarelui.

Toate aceste tipuri de balcoane valorifică perfect spațiul și îmbină simplitatea mobilierului cu funcționalitatea spațiului. Dacă vei ține cont de ideil sugerate mai sus, vei avea în scurt timp un spațiu de relaxare ideal pentru diminețile târzii sau pentru o după-amiază plăcută, în confortul propriei tale locuințe.