Ai un apartament mic? Iată 6 trucuri simple și utile pentru amenajarea acestuia

Amenajarea unui apartament mic poate fi o adevărată provocare. Dar putem să facem în așa fel încât să folosim spațiul din apartament în mod eficient, apelând la soluții de depozitare, la amplasări ingenioase ale pieselor de mobilier, la trucuri pentru a face camerele să para mai spațioase etc. Fie că e vorba de un apartament mic sau doar de una din încăperi, ideile pentru a optimiza spațiul prind bine oricui.

1. Culorile potrivite

Pereții și podeaua trebuie să aibă culori deschise. Astfel, camerele vor părea mai luminoase și mai mari. Dacă vrei un strop de culoare, alege o nuanță mai puternică pentru tavan. Va capta imediat atenția și va crea iluzia unui spațiu mai mare

2. Alege decorațiunile mai mari

Folosește un decor nu prea încărcat. Piesele de decor mai mari, cum sunt vazele de flori sau pernele cu printuri interesante, sunt de preferat în locul celor mici, care obosesc privirea și creează impresia de aglomerație.

3. Efectul oglinzilor

Oglinzi mari plasate strategic fac minuni. Le poți pune pe peretele de lângă masa din living, pe peretele din hol etc. Alege-le locul astfel încât să reflecte cât mai mult din încăpere și efectul va fi de dublare a spațiului.

4. Spațiile de depozitare

Investește în mobilier cu spații de depozitare – mese cu rafturi dedesubt, paturi cu ladă pentru lenjerie, dulapuri bine compartimentate etc. Acestea sunt cea mai bună soluție pentru ca un spațiu mic să pară aerisit. Cu cât totul e mai organizat și păstrat la un minim necesar, cu atât încăperea va părea mai spațioasă.

5. Rafturi la înălțime

Pune rafturile la înălțime. Rafturile plasate mai sus pe perete creează iluzia unei încăperi cu tavan mai înalt.

6. Jocul cu spațiul

Nu e obligatoriu să îți așezi toată mobila de-a lungul pereților, așa cum se făcea pe vremuri. Cele mai multe apartamente noi în Chișinău au acum o compartimentare modernă, care permite creativitate în amenajare. Poți lăsa spațiu între un fotoliu sau o canapea și perete pentru a crea o compartimentare cât mai aerisită.