Vrei să-ți vinzi locuința? 6 sfaturi înainte de vânzare

Ești pregătit să îți vinzi locuința și nu ești sigur dacă merită să investești în reamenajare? Proprietățile din zonele bune se vând repede. Dar în acest moment nu poți controla locația în care se află locuința ta. Ce poți, totuși, controla, este valoarea pe care pare să o aibă proprietatea. Și pentru a contribui la valoare, trebuie să îi aduci ceva îmbunătățiri. Nu lucruri de amploare sau scumpe, însă suficiente pentru a fi de impact.

Îți oferim mai jos câteva sfaturi, pentru a-ți pregăti locuința fără investiții majore, dar cu efecte maxime.

1. Reparațiile. Locuința ta trebuie să corespundă în primul rând din punct de vedere tehnic. Un robinet care curge sau un geam spart, pot distrage atenția cumpărătorului de la plusurile pe care le oferă casa ta.

2. Curățenia. Atunci când îți vinzi locuința, poți avea vizitatori în fiecare zi. Șterge praful de pe mobilier, spală geamurile și folosește cu încredere aspiratorul. Dacă locuiești în locuința pe care urmează să o vinzi, ai un motiv în plus să o păstrezi într-o ordine desăvârșită. Obligatoriu patul trebuie să fie făcut în dormitor. Va conta mai mult decât îți imaginezi.

3. Culoarea pereților. Un strat proaspăt de vopsea albă, costă câteva sute de lei, însă câștigul obținut este mult mai mare. Nimeni nu vrea să se simtă sufocat de culori stridente, apăsătoare. În plus, eventualele zgârieturi ale pereților vor fi acoperite.

4. Bucătăria. Trebuie să fie sclipitoare, pentru că este una din camerele care vând o locuință. Indiferent că sunt mici sau mari, bucătăriile par a fi locurile preferate din casă. Acesta este locul în care oamenii se adună de cele mai multe ori, astfel că trebuie să lase o bună impresie, punând în valoare calitățile. Dacă repari dulapurile și/sau le revopsesti, cureți petele de murdărie de pe faianță, vei lasă impresia că nu sunt necesare investiții prea mari după cumpărarea apartamentului. Ceea ce reprezintă un mare avantaj.

5. Mobilierul. Încearcă să eliberezi cât mai mult spațiu. Poți scoate mobilierul pe care vrei să îl iei cu tine, precum și alte articole pe care potențialii cumpărători le pot considera inutile.

6. Detaliile fac diferența! Câteva corpuri de iluminat, plante, tablouri sau covoare colorate pot „însufleți” un spațiu gol. Micile detalii, precum buchet de flori proaspete, de sezon, în living, vor crea o atmosferă primitoare și caldă, ce va evoca ideea unui cămin.