News imobi.md

Fii la curent cu ultimile noutati
cum-alegi-o-locuinta-in-chisinau-pentru-tine-si-familia-ta

Cum alegi o locuință în Chișinău pentru tine și familia ta?

31-01-2017        Blog imobi.md

Decizia de a cumpăra o casă reprezintă un pas esențial în viața unui cuplu sau a unei familii. În Chișinău se poate opta pentru o varietate diversă de proprietăți. Dar, deși opțiunile sunt numeroase, există anumite aspecte ce este esențial să fie respectate, pentru ca atunci când te orientezi spre a achiziționa un apartament sau o casă în Chișinău, să realizezi de fapt o investiție pe termen lung. De aceea, este bine sa-ți  stabilești din start criteriile pe care trebuie să le îndeplinească locuința care o vei alege pentru a răspunde tuturor nevoilor tale. 

Ce fel de imobile în Chișinău sunt necesare pentru o familie?

De regulă, cei mai importanți factori sunt: locul, prețul și tipul de apartament sau casă. Înainte de toate, îți sugerăm să stabilești exact ce îți dorești: casă sau apartament. Desigur, atât costurile de achiziție, cât și cele de întreținere diferă foarte mult între cele două, astfel că implicațiile financiare pot fi considerabil mai mari în cazul unei case. 

 Următorul pas este stabilirea numărului de camere pe care ți-l dorești. Pentru o familie cu un copil îți recomandăm un număr minim de 2 camere. Dacă e vorba de o familie numeroasă, cu mulți copii, spațiul va fi nevoie să fie bineînțeles mai mare  de aceea îți sugerăm să ai în vedere apartamentele cu 3 camere sau casele cât mai spațioase. Totodată poți opta și pentru un spațiu mai mic dar care să fie compartimentat în așa fel încât să fie foarte funcțional. Un spațiu nu foarte mare la unele apartamente în Chișinău poate să ofere suficientă intimitate pentru toți membrii unei familii dacă este corect și corespunzător organizat și repartizat.

Un alt criteriu important de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi o locuință este locația. Pentru o familie cu copii este foarte important ca în preajmă să se găsească școli sau grădinițe, cabinet medical, supermarket, teren de joacă pentru copii sau parc, mijloacele de transport în comun sau locul de muncă. Sunt importante aceste aspecte deoarece cu ajutorul lor decurg în mod normal activitățile într-o zi. Apropierea de locul de muncă sau de mijloacele de transport care îți facilitează accesul rapid către acesta nu înseamnă altceva decât câștigarea de timp atât de necesar existenței noastre.

Stabilirea bugetului de achiziție este deasemenea un aspect foarte important. Cu cât bugetul este mai mare, cu atât îți poți permite mai multe criterii, însă poți cumpăra o locuință bună în Chișinău și cu un buget mediu. Alte criterii pot fi: suprafața utilă totală, tipul de bloc (nou sau vechi), poziționarea, tipul de vedere oferit, etajul, compartimentarea.

Căutarea unei locuințe poate fi o experiență care îți poate răpi mult timp și energie. Trebuie să știi care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească și să nu faci compromisuri. Noua ta casă este locul unde vei găsi liniștea de care ai nevoie pentru o viață frumoasă. Dacă vei face compromisuri, s-ar putea să nu fii în totalitate mulțumit. Să ai o casă și să nu îți placă, poate fi un eșec care să te împiedice să te bucuri de noua ta viață. Așadar, alege inteligent!