News imobi.md

Fii la curent cu ultimile noutati
cum-sa-creezi-un-anunt-imobiliar-atractiv

Cum să creezi un anunț imobiliar atractiv?

11-07-2017        Blog imobi.md

Te-ai decis să îți vinzi apartamentul? Primul lucru pe care trebuie să-l faci acum este să faci acest lucru cunoscut pentru cât mai mulți oameni. În acest sens te poate ajuta platorfma www.imobi.md, unde îți poți publica anunțul de vânzare gratuit. În funcție de cât de atractiv este anunțul tău, oamenii vor fi sau nu interesați de oferta ta. În continuare îți vom prezenta criteriile principale de care trebuie să ții cont și câteva idei care să te ajute în conceperea unui anunț bun.

1. Titlul anunțului

De cele mai multe ori un anunț fără titlu corespunzător este trecut cu vederea. Acesta trebuie să ofere suficient de multe informații, pentru ca cititorul să își dea seama din prima, dacă este tipul de casă sau apartament pe care îl caută. De exemplu, dacă ai de vânzare un apartament în Chișinău, sectorul Botanica, cu 2 camere, vei trece în titlu cuvintele apartament în Chișinău, Botanica, 2 camere. Alături de acestea vei adăuga unul sau mai multe cuvinte care să descrie apartamentul într-un mod plăcut. Acestea vor crea în mintea cititorului o stare plăcută și în același timp vor fi o invitație pentru a afla mai multe despre apartamentul tău. În același timp, titlul anunțului nu trebuie să conțină prea multă informație. Scopul titlului este să îl determine pe cititor să dea clic pentru a citi mai mult. Totodată noi te sfătuim să renunți la anunțuri care sunt înșelătoare. Trucul cu „urgent” și „plec din țară” este învechit. Rata de succes este infimă.

Deci, tot ce trebuie să reții despre titluri sunt urmatoarele lucruri :
1. Să fie inspirate și atrăgătoare
2. Să fie relativ scurte (concise)
2. Să fie adevarate


2. Conținutul anunțului

Conținutul anunțului trebuie să fie complet. Acesta trebuie să fie constituit din informații utile, dar și adjective care să îi lase o impresie plăcută cititorului. Exploatează la maxim spațiul care ți-l oferă platforma pe care publici anunțul. Încearcă pe cât posibil să eviți cuvintele cu potențial negativ. Orice dezavantaj al apartamentului trebuie evitat sau pus într-o lumina pe cât posibil favorabilă. Important este ca orice posibil cumpărător să rămână în minte cu aspectele pozitive, care l-ar putea determina să cumpere apartamentul.
Evidentiază cât mai mult punctele forte ale apartamentului. Este foarte posibil ca apartamentul tău să ți se pară banal, mai ales dacă stai în el de foarte mult timp. Încearcă să faci un pas în afară și să privești din perspectiva unei persoane care își dorește un apartament: ce i-ar plăcea la el? Faptul că e spațios, că are vedere către, pădure, parc sau că are bucatarie mare? Gândește-te la lucrurile concrete și interesante pe care le poți evidenția. Găsește cel putin trei astfel de avantaje.

Ce trebuie să reții:
1. Conținutul anunțului trebuie să răspundă la cât mai multe întrebări
2. Nu trebuie să fie stereotip.
3. Folosește date și adrese exacte.

3. Fotografiile

În mod absolut clar, un anunț cu fotografie este mult mai bun. De la prima vedere îi conferă cumpărătorului senzația de siguranță, pentru că nu te ferești să arăți proprietatea.
Un anunț de vânzare apartament trebuie însoțit de cel puțin o fotografie generală a blocului și câte una pentru fiecare cameră. Cei mai mulți sunt atrași de anunțurile de unde pot avea cât mai multe indicii despre cum arată apartamenul, așa că „o poză face cât o mie de cuvinte”! Încearcă să faci fotografiile cu un aparat cât mai performant, având la dispoziție lumina zilei, astfel încât imaginile să fie cât mai clare. Înainte să faci pozele nu uita să faci curățenie cu atenție și să dai la o parte din cadru lucrurile personale. Dacă e nevoie, rearanjează mobila sau fotografiază din acele unghiuri care avantajează cel mai bine apartamentul. Totodată fotografiile trebuie să corespundă cu anotimpul în care ne aflăm; nu sunt avantajoase fotografiile de vară publicate iarna pentru că lasă impresia că oferta este de mult timp pe piață.

Ce trebuie sa reții:
1.Dacă nu te pricepi deloc, cheamă un prieten sau apelează la cineva care să te ajute.
2.Fă cât mai multe fotografii
3.Alege-le pe cele mai atractive